Serlachius museot

Käykää rohkeasti
pidemmälle

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Serlachius-museot ovat avoinna talviaikaan 1.9.–31.5. ti-su klo 11–18.

Sulje

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Avoinna:
talviaikaan 1.9.–31.5. ti-su klo 11–18
kesäaikaan 1.6.–31.8. joka päivä klo 10–18

Käykää rohkeasti
pidemmälle

Kulinaari-
nen  matka

Ohjelmallinen ruokailu vie meidät makumatkalle, jota siivittävät Akseli Gallen-Kallelan teoksista kumpuavat historialliset tarinat.

Kysy tarjous myyntipalvelustamme p. 040 166 3480 tai sales@serlachius.fi

  • Taavetti1.JPG
  • Lohi.jpg
  • Ravintola-yleiskuva.jpg
123

Kulinaarinen matka Akseli Gallen-Kallelan inspiroimana

Lähdemme tutustumaan suomalaiseen tehtailija-, talonpoikais- ja taiteilijaelämään makumatkalla, jota siivittävät Akseli Gallen-Kallelan teoksista kumpuavat historialliset tarinat.

Ruokalajeissa käytetään kansallisia aarteitamme, kuten muikkuja, riistaa, sieniä ja marjoja. Näistä parhaista raaka-aineista syntyy keittiössämme moderneja klassikoita. Matkamme alkaa kartanolta, josta lähdemme oppaan johdolla kartanon puiston ja saaren poluille tummassa illassa, lyhtyjen lempeässä valossa.

Aluksi: Erämaajärvi
Vain taivas kattona nautimme Taavetinsaaressa nuotion hehkuvassa hohteessa mausteista keittoa. Paljastaako järvi tänään salaisuutensa? Astelemme pitkin patruuna Serlachiuksen puiston polkuja paviljonkiin. Luvassa on neljän ruokalajin illallinen puhtaiden makujen ravintola Göstassa.

1. kattaus: Mäntänkoski
Mäntänkosken kohina kuului vielä 1800-luvulla kauas. Nykyään se piiloutuu paperitehtaan uumeniin. Lasissamme kuohuu miellyttävä juoma. Mitä kätkeytyykään lautasellemme?

2. kattaus: Talonpoikaiselämää
Toinen kattaus johdattaa meidät suomalaisten talonpoikaisten makujen äärelle. Olisikohan mukaan tarttunut myös ripaus slaavilaisuutta? Talonpoikaiselämää-teos päätyi välillä Venäjälle ja joutui pitkäksi aikaan teille tietymättömille vallankumouksen pyörteisiin.

3. kattaus: Probleemi
Akseli Gallen-Kallela, Oskar Merikanto, Robert Kajanus ja Jean Sibelius kokoontuivat usein ravintolaillallisille pohtimaan elämää ja taidetta. Taiteilijaystävysten tapaan maistelemme 1800-luvun lopun ravintolaillallisilla suosittuja makuja hyvän viinin ryydittämänä.

Lopuksi: Sissi Serlachiuksen muotokuva
Kulinaarinen matkamme päättyy Sissi Serlachiuksen seuraan. Jälkiruoassamme on pehmeyttä ja häivähdys kirpeyttä, kuten Sissin elämässäkin. Akseli Gallen-Kallela maalasi muotokuvan tehtailija Serlachiuksen 11-vuotiaasta tyttärestä Sissistä vuonna 1889. Mallille siitä tuli läheinen ja tärkeä teos.

Sisältö:
Ohjelmallinen ruokailu Serlachius-museo Göstassa sisältää opastetun lyhtykävelyn Serlachius-museo Göstan saaressa ja puistossa, nuotiokeiton ja neljän ruokalajin illallisen ravintola Göstassa. Ruokalajit esitellään Akseli Gallen-Kallelan teosten kautta; jokaisen teoksen ja ruokalajin yhteydessä kerrotaan pieni tarina.

Kielet: suomi ja englanti.
Hinta: alkaen 69 e / henkilö, kun ryhmän koko on yli 15 henkilöä.