Serlachius museot

Käykää rohkeasti
pidemmälle

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Serlachius-museot ovat avoinna kesäaikaan 1.6.–31.8. joka päivä klo 10–18.

Sulje

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Serlachius-museot avoinna:
kesäaikaan 1.6.–31.8. joka päivä klo 10–18
talviaikaan 1.9.–31.5. ti–su klo 11–18

Käykää rohkeasti
pidemmälle

Serlachius-residenssi

Serlachius-residenssi on Serlachius-museoiden ja Mäntän kuvataideviikkojen ylläpitämä vierasateljee kuvataiteiden parissa työskenteleville luovan alan ammattilaisille.

Residenssitoiminnan tavoite on luoda uusia yhteyksiä taiteen tekijöiden, tutkijoiden ja kuraattorien välille. Työhuoneen ja majoituksen lisäksi residenssi tarjoaa kontakteja paikalliseen taidekenttään ja mahdollisuuksia yhteisöllisiin projekteihin paikallisten kanssa.

Ajankohtaista:

Kesäkuun taiteilijamme ovat: Daniel Djamo (Romania), Aino Kannisto & Fabien Blot (Suomi), Pirjetta Brander (Suomi) ja Catherine Marie Chapel (Ranska).

Catherine Maria Chapelin maalausnäyttelyn avajaiset tiistaina 26.6. klo 18-20 Aleksanterin linnassa. Catherine inspiroitui suomalaisesta luonnosta ja on käyttänyt töissään mm. mänttäläistä voipaperia. Avajaisiin ja näyttelyyn vapaa pääsy. 

Fabien Blotin näyttely Home is where the art is on esillä Aleksanterin Linnassa 23.6. - 29.6. joka päivä klo 14-18.  

"The exhibition is primarily about art as a catalyst for social change. Art can be an object but can also be an experience, a way of meeting people and discovering new places.

During the duration of the show the exhibition will grow and hopefully evolve with the help and participation of the public."


Catherine Maria Chapelin valokuvanäyttely on esillä poikkeuksellisesti Autereen tuvalla 20.6. - 26.6. Residenssitaiteilijat järjestävät lähes joka kuukausi näyttelyitä tai tapahtumia, pääosin studiotalo Aleksanterin linnassa Gustaf-museon pihassa. Catherine toivoi erityisesti saavansa käyttää Autereen tupaa mustavalkokuviensa näyttelyyn.

Catherine Maria Chapel on ranskalainen kuvataiteilija ja valokuvaaja. Hän työskentelee ja asuu Pariisissa ja Bretagnessa Ranskassa. Mäntässä työskennellessään hän inspiroitui erityisesti suomalaisesta luonnosta.

www.catherinemariachapel.com

Näyttely on auki kahvilan aukioloaikojen mukaisesti klo 10-18. Vapaa pääsy!

Heinäkuun taiteilijamme ovat: Acosta Ignacio (Englanti), Madelynne Cornish (Australia) ja Pirjetta Brander (Suomi).

Heinäkuun perjantaikahvit 21.7. klo 16-18. Taiteilijoiden esittely alkavat klo 16.15. Ilmoittautuminen toivottavaa: residency@serlachius.fi. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Hakuaika vuodelle 2018 on päättynyt. Kiitos kaikista hakemuksista. Residenssitiimimme keskittyy nyt hakemusten käsittelyyn.

Kaikkiin residenssin tapahtumiin ja näyttelyihin on vapaa pääsy. Tervetuloa!