Serlachius museot

Käykää rohkeasti
pidemmälle

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Serlachius-museot ovat avoinna kesällä 1.6.–31.8. joka päivä 10–18, talviaikaan 1.9.–31.5. ti–su 11–18.

Sulje

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Avoinna:
talviaikaan 1.9.–31.5. ti-su klo 11–18
kesäaikaan 1.6.–31.8. joka päivä klo 10–18


Käykää rohkeasti
pidemmälle

MuNA – Museo ilman taidetta

Museum of No Art on taiteilija Riiko Sakkisen vastaus tarjoukseen tehdä näyttely, joka käsittelee museoinstituutiota. Jotain kuitenkin puuttuu, sillä Sakkisen luomassa museossa ei ole lainkaan taidetta.

Serlachius-museo Göstan MuNA rakentuu museokaupan tuotteista ja näyttelyä varten painetuista julisteista. Museum of No Art on saanut tyylikkään logon, joka näkyy jo monessa paikassa: MuNA:n nettisivuilla, Facebookissa, Twitterissä ja ilmoituksissa.

Myös näyttelyn katalogi esittelee vakavasti MuNA:n arkkitehtuuria, johtokunnan kokoonpanoa, taiteilijoiden tekemiä mainosjulisteita ja museokaupan valikoimaa.

Riiko Sakkisen MuNA esittää museon instituutiona, jossa taiteilijoita tarvitaan vain museon legitimointiin ja mainostamiseen, ei sisältöön. Todellinen sisältö koostuu museonjohtajan egosta, museokaupasta ja museon instrumentalisoinnista bisnekselle.

– MuNA on dystooppinen museo, jossa taiteella ei ole merkitystä. MuNA:ssa tärkeää ovat raha, valta, brändi ja kävijämäärät, Sakkinen selventää.

Käytännössä MuNA:n sisältö koostuu pelkästään museokaupan tuotteista. Sakkisen mukaan museokauppa tuntuu olevan monen museon sydän.

– Tärkeämpää kuin tarjota taidekokemuksia on myydä matkamuistoja. MuNA on siivonnut kaiken tarpeettoman pois. Taidetta tarvitaan ainoastaan museon mainoksiin.

Näyttely on avoinna 7.9.2014 asti.

Tutustu Museum of No Artiin