Serlachius museot

Käykää rohkeasti
pidemmälle

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Serlachius-museot ovat avoinna kesällä 1.6.–31.8. joka päivä 10–18, talviaikaan 1.9.–31.5. ti–su 11–18.

Sulje

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Avoinna:
talviaikaan 1.9.–31.5. ti-su klo 11–18
kesäaikaan 1.6.–31.8. joka päivä klo 10–18


Käykää rohkeasti
pidemmälle

Taiteen turuilla

– kaksisataa vuotta Turun taidetta -näyttely vie suomalaisen kuvataide-elämän syntysijoille Turkuun ja luo katsauksen kaupungissa vaikuttaneisiin taiteilijoihn ja Turun taiteeseen romantiikasta nykypäivään.

Esillä 24.4.2010–2.1.2011

  • tukkaansa-palmikoiva-rajattu.jpg
1

Taiteen turuilla

Taiteen turuilla - kaksisataa vuotta Turun taidetta vie suomalaisen kuvataide-elämän syntysijoille Turkuun ja luo katsauksen kaupungissa vaikuttaneisiin taiteilijoihin ja Turun taiteeseen romantiikasta nykypäivään.

Turun taide-elämä on juuriltaan vahvaa: Suomen taidekoulutus alkoi Turussa jo ennen 1850-luvun puoltaväliä. Turkulaiset taiteilijat ovat kautta historian hakeneet oppia myös ulkomailta, erityisesti Saksasta ja Ranskasta.

Näyttelyssä nähdään harvemmin esillä olleita teoksia: maisema-aiheita, henkilö- ja muotokuvia, pieniä arjen kuvallisia tarinoita sekä taiteilijoiden omakuvia. Mukaan mahtuu myös muutama Turun kaupunkiaihe.

Varhaisimmat näyttelyn teokset ovat romantiikan ajalta taiteilijoina Alexander Lauréus, Gustaf Wilhelm Finnberg ja Robert Wilhelm Ekman. Turun modernismi on hyvin edustettuna: suuntauksen uranuurtaja Edvin Lydén ja turkulaisen surrealismin johtohahmo Otto Mäkilä.

Tämän päivän turkulaistaiteen tunnetuista nimistä esillä ovat mm. Kauko Lehtinen, Harro Koskinen, Ann Sundholm, Anna-Maija Aarras, Jan-Erik Andersson ja Teija Lehto. Näyttelyssä nähdään myös nuorten naistaiteilijoiden töitä esimerkiksi Annika Dahlstenilta ja Hanna Seppäseltä.

Pääosa teoksista on saatu lainaksi Turun taidemuseon kokoelmasta. Näyttelyn muut teokset tulevat Gösta Serlachiuksen taidesäätiön omista kokoelmista, Taidesäätiö Meritan ja Fortumin Taidesäätiön kokoelmista sekä yksityisiltä taiteilijoilta.