Serlachius museot

Käykää rohkeasti
pidemmälle

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Serlachius-museot ovat avoinna kesällä 1.6.–31.8. joka päivä 10–18, talviaikaan 1.9.–31.5. ti–su 11–18.

Sulje

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Avoinna:
talviaikaan 1.9.–31.5. ti-su klo 11–18
kesäaikaan 1.6.–31.8. joka päivä klo 10–18


Käykää rohkeasti
pidemmälle

Nautinto

Jukka Korkeilan, Elina Merenmiehen ja Anna Retulaisen uusia maalauksia vuorovaikutuksessa Serlachiuksen kokoelmateosten kanssa.

GÖSTA 10.6.2017–4.11.2018

  • Anna-Retulainen-Elokuu_1.jpg
  • Korkeila-Mies-ja-valopallo.jpg
  • Merenmies-Pilgrims.jpg
123

Nautinto

Nautinto-näyttely esittelee kolmen eturivin nykytaiteilijan: Jukka Korkeilan, Elina Merenmiehen ja Anna Retulaisen uusia maalauksia vuorovaikutuksessa Serlachiuksen kokoelmateosten kanssa.

Taiteilijat valitsivat taidesäätiön kokoelmista intuitiivisesti teoksia, jotka puhuttelivat heitä. Niiden rinnalle he loivat uusia teoksia, joiden siveltimenvedoista välittyy rohkea uuden tekemisen ilo. Taiteilijalle nautintoa voi tuottaa itse maalausprosessi ja työhön uppoutuminen sekä tieto siitä, että tekee sitä mitä oli tarkoituskin tehdä.

Näyttelyssä nähdään myös Suomen taiteen kultakauden teoksia sekä vanhaa eurooppalaista taidetta, jota saadaan konservoinnin jälkeen esille ensimmäisen kerran pitkään aikaan. Katsojan on mahdollista oivaltaa ja löytää yhteyksiä menneen ja nykyajan välillä sekä sijoittaa kuvien kautta itsensä historian jatkumoon. Näin aihe laajenee käsittämään kiireettömän maalauksen äärellä oleilun, läsnäolon ja ja vuorovaikutuksen maalauksen kanssa.

– Taiteen tekemisen lisäksi sen katsominen voi tuottaa nautintoa, näyttelyn kuratoinut Serlachius-museoiden pääkuraattori Laura Kuurne sanoo.

Vanhan eurooppalaisen taiteen aiheet viittaavat maallisiin nautintoihin. Monet teokset houkuttelevat esiin aistikokemuksia, joten näyttelyn teemaa voi lähestyä tätäkin kautta.

Serlachiuksen kokoelmista ovat mukana muun muassa taiteilijat Ellen Thesleff, Maria Wiik, Olga Ehrström, Akseli Gallen-Kallela, Francisco Zurbaran, Jan van Ravesteyn, Jusepe de Ribera, Michelangelo di Campidoglio ja Pieter Lastman.

Näyttely toteutetaan yhteistyössä HAMin kanssa. Helsingin Nautinto-näyttelyn kuraattori on Mika Hannula.

Taidemuseo Göstan kartanossa 10.6.2017–4.11.2018.

Katso taiteilijoiden haastattelut näistä linkeistä:

Jukka Korkeila
Elina Merenmies
Anna Retulainen