Serlachius museot

Käykää rohkeasti
pidemmälle

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Serlachius-museot ovat avoinna talviaikaan 1.9.–31.5. ti-su klo 11–18.

Sulje

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Avoinna:
talviaikaan 1.9.–31.5. ti-su klo 11–18
kesäaikaan 1.6.–31.8. joka päivä klo 10–18


Käykää rohkeasti
pidemmälle

Kulttuuri-
salkku

Serlachius-museot osallistuvat Mänttä-Vilppulan sivistystoimen yhteistyökumppanina suomalaisen kulttuurikasvatussalkun koostamiseen. Hankkeessa mukana olevat luokat Savosenmäen koulusta ja Vilppulan yhteiskoulusta ovat vierailleet Serlachius-museoissa.

  • Eero-Ja-rnefelt-Koli.jpg
1

Tavoitteena on koota suomalainen kulttuurikasvatussalkku 100-vuotiaalle Suomelle

Serlachius-museot osallistuvat Mänttä-Vilppulan sivistystoimen ja Savosenmäen koulun sekä Vilppulan yhteiskoulun kumppanina monialaisten oppimiuskokonaisuuksien kehittämiseen kulttuuri- ja taidekasvatuksen tarjoajana sekä kulttuuritietouden lisääjänä.

Koulujen tavoitteena on koota kulttuurisalkku, jota voidaan hyödyntää kulttuurivaihdossa kiinalaisen koulun kanssa. Serlachius-museot toimivat hankeessa asiantuntija- ja yhteistyökumppanina. Kiina valikoitui kansainvälisen verkostoitumisen kohteeksi Mänttä-Vilppulassa vaikuttavan kiinalaisen maahanmuuttajaväestön vuoksi.

Kulttuurisalkun koostamiseksi Savosenmäen koulun luokat 2A, 4A ja 4B ovat tehneet syyslukukaudella vierailun Gustaf-museoon, jossa voi tutustua länsimaiseen ja suomalaiseen maisemamaalaukseen Maisema-näyttelyssä. Näyttelyn toiminnallinen ympäristö tarjoaa mahdollisuuden rakentaa kansallismaisemia tuoreista lähtökohdista. Kansallismaisemaa ja sen merkitystä ja sisältöä on työstetty monialaisesti myös oppitunneilla ennen museovierailua ja sen jälkeen.

Kevätlukukaudella Savosenmäen koulun luokat tutustuvat Serlachius-museo Göstassa kokoelmanäyttelyyn Niittyjä ja erämaita. Ohjelma painottuu kansallismaisemiin ja vuodenaikojen esittämiseen taiteessa, ja nykypäivän kansallismaisema on teemana myös koettua ja nähtyä maisemaa työstävässä työpajassa. Työpajassa tutustutaan maisemataideteoksiin ja pohditaan kansallismaisemaa ja sen merkitystä tämän päivän Suomessa. Kolmiulotteiset, monenlaisista eri materiaaleista koostuvat viitteelliset teokset toteutetaan ryhmätöinä.

Vilppulan yhteiskoulun teemana kulttuurisalkkuprojektissa on suomalainen puuarkkitehtuuri, puurakentaminen ja puun käyttö materiaalina erilaisissa kohteissa, myös taiteessa. Vilppulan yhteiskoulun 8. luokat ovat vierailleet syyslukukaudella tutkimassa Serlachius-museo Göstassa näkyvillä olevia puuarkkitehtuurin eri kausia ja kerrostumia. Käynneillä on tutustuttu myös Hannes Autereen puuveistoksiin ja reliefeihin. Museokäynti toimi aloituksena teeman käsittelylle monialaisesti opetuksessa ja kerhotoiminnassa.

Hanke kestää syyskuusta 2016 vuoden 2017 loppuun.