Serlachius museot

Käykää rohkeasti
pidemmälle

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Serlachius-museot ovat avoinna talviaikaan 1.9.–31.5. ti-su klo 11–18.

Sulje

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Avoinna:
talviaikaan 1.9.–31.5. ti-su klo 11–18
kesäaikaan 1.6.–31.8. joka päivä klo 10–18


Käykää rohkeasti
pidemmälle

Seppo – museot oppimispeleiksi osana HundrED-projektia

Serlachius-museot ovat mukana Museot oppimispeleiksi -hankkeessa, jossa rakennetaan kolmeen suomalaiseen museoon – Serlachius-museot, Aboa Vetus & Ars Nova, Kansallismuseo – kuhunkin oma oppimispelinsä.

Museot oppimispeleiksi -hanke on yksi osa laajempaa HundrED-projektia.  Tavoitteena on luoda malli, jonka avulla on mahdollista aktivoida kaikki Suomen museot oppimisympäristöinä.

Projektissa muutetaan museot pelikentiksi. Mukana oleviin museoihin rakennetaan peli kouluryhmien käyttöön Seppo-pelialustalle. Pelissä liikutaan näyttelyissä ja tutkitaan museoympäristöä erilaisten tehtävien avulla. Tehtävät ratkotaan joukkueina ja vastaamiseen käytetään älylaitteita. Peli motivoi osallistumaan aktiivisesti ja tekee oppimisesta hauskaa. Tavoitteena on viedä oppiminen koulun seinien ulkopuolelle, mutta niin, että museossa tapahtuva pelillinen oppiminen nivoutuu tiiviisti osaksi muuta koulutyötä.

HundrED-projektin tavoitteena on etsiä uusia innostavia opetusinnovaatioita sekä Suomesta että maailmalta ja auttaa niitä leviämään maan rajojen ulkopuolelle. HundrEDin aikana etsitään 100 opetusinnovaatiota Suomesta, 100 maailmalta ja kysytään 100:n maailman johtavan koulutusasiantuntijan visioita siitä, millaista koulun ja opetuksen tulisi olla tulevaisuudessa.

Kertynyt oppi ja menetelmät jaetaan maksutta kaikille maailman opettajille erilaisten viestimien kautta. HundrED on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017, tavoite on kuitenkin jatkaa toimintaa myös juhlavuoden jälkeen.

Lisätietoa hankkeesta:

https://hundred.org/fi
https://hundred.org/fi/projects/museot-oppimispeleiksi