Serlachius museot

Käykää rohkeasti
pidemmälle

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Serlachius-museot ovat avoinna talviaikaan 1.9.–31.5. ti-su klo 11–18.

Sulje

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Avoinna:
talviaikaan 1.9.–31.5. ti-su klo 11–18
kesäaikaan 1.6.–31.8. joka päivä klo 10–18


Käykää rohkeasti
pidemmälle

REGIO-HANKE

Serlachius-museot ovat mukana Regio-hankkeessa, jota koordinoi Mänttä-Vilppulan kaupunki ja joka toteutetaan yhteistyössä islantilaisten kummpaneiden kanssa.

  • regiohanke.JPG
1

Ideoiden vaihtoa islantilaisten kanssa

Vuosina 2013-2015 Serlachius-museot ovat mukana Mänttä-Vilppulan kaupungin sivistystoimen koordinoimassa Euroopan Unionin Comenius Regio-hankkeessa, joka toteutetaan yhteistyössä islantilaisten kumppaneiden kanssa. Hankkeen nimi on Opetussuunnitelman ja opettajankoulutuksen kehittäminen.

Suomessa on meneillään opetussuunnitelman muuttaminen ja tämä projekti auttaa osaltaan opetussuunnitelmaprosessia. Opetussuunnitelmaa kehitetään tässä hankkeessa biologia/maantieto, kuvataide ja käsityö –oppiaineissa. Hankkeen tuloksena tuotetaan design-käsityö, koru, Suomen ja Islannin erilaisista materiaaleista. Opettajille tehdään opas materiaalityöskentelystä opettamisen avuksi.

Opetussuunnitelmien erot tulevat hankkeessa esiin yhteisen suunnittelun ja tekemisen kautta. Opettajakoulutuksessa tärkeässä roolissa ovat kaikki osallistuvat yhteisöt Suomesta ja Islannista. Myös museo ja luontokeskus suunnittelevat koulutoimen hallinnon kanssa pidettävää opettajakonferenssia ja tuotteen suunnittelua.

Lisätietoja:

http://www.manttavilppula.fi/kaupunkipalvelut/koulut-ja-oppilaitokset/perusopetus/regio-hankkeet/islanti/

 

Regio-hanke opetti yhteistyötä yli rajojen

Viron Pöltsamaan kunnan ja Mänttä-Vilppulan kaupungin sivistystoimet toteuttivat EU:n Regio-hankkeen vuosina 2009-2011.

Comenius Regio-hankkeessa tuettiin kouluopetuksen alueellista yhteistyötä sekä kokemuksien ja hyvien käytäntöjen vaihtoa Euroopan eri alueiden ja kuntien välillä. Serlachius-museot olivat mukana hankkeessa.

Hanke toteutettiin vuosina 2009-2011. Lukuvuoden 2009-2010 teemana oli toisiin tutustuminen ja kestävä kehitys. Teemaan liittyen toteutettiin sekä Pöltsamaalla että Mänttä-Vilppulassa erilaisia työpajoja ja vierailuja, joihin Serlachius-museot osallistuivat aktiivisesti.

Lukuvuonna 2010-2011 hankkeen teemana oli luonto taiteessa. Serlachius-museoissa oli teemaan liittyviä työpajoja.
Sivun ylälaidan kuvakarusellin kuvat liittyvät koulujen syksyllä 2010 Gösta-museoon tekemiin vierailuihin.