Serlachius museot

Käykää rohkeasti
pidemmälle

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Serlachius-museot ovat avoinna talviaikaan 1.9.–31.5. ti-su klo 11–18.

Sulje

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Avoinna:
talviaikaan 1.9.–31.5. ti-su klo 11–18
kesäaikaan 1.6.–31.8. joka päivä klo 10–18


Käykää rohkeasti
pidemmälle

Kasvokuvia ITE-taiteen hengessä

Toisten taidetta -näyttely inspiroi kävijät tekemään kasvokuvia taidemuseo Göstan pedatilan seinälle kesällä 2015.

  • Omakuva-pahvilautaselle-1.jpg
  • Omakuva-pahvilautaselle-5.jpg
  • Omakuva-pahvilautaselle-12.jpg
123

Göstan työpajatilassa taiteiltiin kasvokuvia

Taidemuseo Göstan pedatilan seinät täyttyivät kesällä 2015 vierailijoiden tekemistä teoksista. Toisten taidetta -näyttely inspiroi kävijöitä tekemään omatoimisesti kertakäyttölautasista kasvokuvia. Teokset sai kiinnittää seinälle ja osallistua alati muuttuvaan näyttelyyn.

Outsider- ja ITE-taiteen yleisimpiä aiheita ovat ihmishahmot ja kasvot. Toisten taidetta -näyttelyssä oli esillä useita outsider-taiteilijoiden tekemiä taideteoksia, jossa aiheena on ihminen. Niitä on veistetty puusta, piirretty, maalattu tai käytetty sekatekniikkaa.

Göstan työpajatilassa oli kesän ajan mahdollisuus inspiroitua outsider-taiteesta tekemällä kertakäyttölautasista kollaasitekniikalla kasvokuva. Ajatuksia herätteleviä kysymyksiä tunteista ja kasvojen piirteistä pyöri tv-näytöllä.

Monet intoutuivat taiteilemaan ITE-tilassa kierrätysmateriaaleista. Seinällä oli toinen toistaan oivaltavampia teoksia. Monet pysähtyivät hetkeksi tekemään oman näkemyksensä ihmiskasvoista. Paja ei ollut tarkoitettu pelkästään lapsille, vaikka he tarttuivat useimmiten taiteilun mahdollisuuteen.

Kasvokuvat olivat seinällä eri pituisia aikoja. Jotkut ottivat teoksensa mukaan. Taiteilupiste yllätti suosiollaan. Kesäviikonloput ja heinäkuun puoliväli olivat suosituinta aikaa tarttua paperilautaseen ja saksiin. Kesänäyttelyiden sulkeutuessa syyskuun puolivälissä kaappeihin oli säilytetty lähes 1 100 vierailijoiden tekemää kasvokuvaa. Pedatila oli ensimmäistä kertaa museon aukioloaikoina avoinna yleisölle.

Sydämellinen kiitos kasvokuvaseinän tekijöille!