Serlachius museot

Käykää rohkeasti
pidemmälle

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Serlachius-museot ovat avoinna talviaikaan 1.9.–31.5. ti-su klo 11–18.

Sulje

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Avoinna:
talviaikaan 1.9.–31.5. ti-su klo 11–18
kesäaikaan 1.6.–31.8. joka päivä klo 10–18


Käykää rohkeasti
pidemmälle

Joulupolku
taide-
museolla

Mänttä-Vilppulan kaupungin varhaiskasvatus järjesti marraskuussa 2015 Joulupolku-tapahtuman Göstan puistossa. Tapahtumaan osallistui yli 700 kävijää.

  • Joulupolku2_1.jpg
1

Yli 700 kiersi Joulupolun Taavetinsaaressa

Mänttä-Vilppulan varhaiskasvatuksen järjestämä Joulupolku-tapahtuma keräsi yli 700 pientä ja isompaa osallistujaa 24.–25. marraskuuta Serlachius-museo Göstan puistoon ja Taavetinsaareen. Tapahtumaan oli kutsuttu kaikki varhaiskasvatuksen parissa olevat lapset perheineen.

Joulupolun teemana oli tänä vuonna hakea koristeita joulupuuhun, jonka koristelu oli jäänyt kesken Nikkari-tontun nukahdettua sen juurelle. Metsän eläimiksi pukeutuneet ohjaajat johdattelivat lyhdyin valaistussa puistossa ja saaressa ryhmiä rastilta toiselle. Osallistujat saivat jokaiselta rastilta mukaansa jonkin joulukoristeen ripustettavaksi joulupuuhun.

Varsinkin tiistaina vierailleet ryhmät saivat retkeillä vastasataneen lumen keskellä todellisessa joulun ihmemaassa. Tasku- ja otsalamppujen valossa tehty retki Taavetinsaaressa oli lapsista vähän jännittäväkin, sillä pimeässä heitä johdattaneet metsäneläimet olivat aidon näköisiä.

– Metsäneläimet ovat jääneet hyvin lasten mieleen, ja niistä on puhuttu vielä seuraavana päivänäkin. Lasten ehdoton suosikki on ollut pöllö, tapahtuman ideoinut lastentarhanopettaja Merja Leppämäki Kirkonpellon päiväkodista kertoo.

Kymmenen minuutin välein lähteneet kierrokset kestivät noin 40 minuuttia. Niiden päätteeksi joulupuu sai täyden koristelun niin tiistaina kuin keskiviikkonakin. Kierroksen jälkeen perheillä oli mahdollisuus nauttia Autereen tuvassa lämmintä mehua ja pipareita tai vaikkapa kahvit joulutorttujen kera.

Joulupolku toteutettiin nyt toisen kerran Serlachius-museo Göstan puistossa.