Serlachius museot

Käykää rohkeasti
pidemmälle

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Serlachius-museot ovat avoinna talviaikaan 1.9.–31.5. ti-su klo 11–18.

Sulje

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Avoinna:
talviaikaan 1.9.–31.5. ti-su klo 11–18
kesäaikaan 1.6.–31.8. joka päivä klo 10–18

Käykää rohkeasti
pidemmälle

Miniteatterikesä Mäntässä

Tampereen Teatterikesän ja Serlachius-museoiden yhteistyössä syntynyt tapahtuma tuo 15.–19.11. teatterin juhlan Mänttä-Vilppulaan. Miniteatterikesä Mäntässä on täysin uusi avaus ja yhteistyöhanke, jossa kuvataide ja esittävä taide kohtaavat.

Ohjelma:

15.11. klo 19.00 Suomalaisin sävelin Merikannosta Malmsténiin 
Mäntän Klubi

Miniteatterikesän aloittaa Mäntän Klubilla järjestettävä konsertti Suomalaisin sävelin Merikannosta Malmsténiin. Konsertissa esiintyvät ooperalaulaja Jaakko Ryhänen ja pianisti Maila Böhm. Jaakko Ryhänen vie konsertissa kuulijat suomalaisuuden sielunmaisemiin. 

Liput 20 €
Konsertin kesto on n. 45 minuuttia.

Konserttiin liittyy mahdollisuus nauttia konserttibuffet Mäntän Klubilla noin klo 17.30 alkaen. Buffetin hinta on 19,50 €, varaukset puh. 03 4745 900.

18.11. klo 13.00 Niin kauas kuin omat siivet kantaa
Serlachius-museo Gustaf


Kati Outisen Niin kauas kuin omat siivet kantaa on pysäyttävä monologi muistista ja minuudesta. Näytelmän päähenkilö Alli on työikäinen ihminen, jolla on diagnosoitu muistisairaus. Hän yrittää pärjätä uudessa elämäntilanteessa, jossa muistamattomuuden hetket ja tuttu, arkinen elämä vaihtelevat. Uusi elämä on sarja hauskoja, absurdeja ja liikuttavia tilanteita, joissa Alli luovii parhaan kykynsä mukaan. Kati Outisen yhden naisen näytelmässä dokumentaariset kertomukset kohtaavat taidokkaan ja voimaannuttavan teatterillisen muodon. Muun muassa parhaan naisnäyttelijän palkinnon Cannesin elokuvajuhlilla voittanut Outinen rakentaa esityksessä sillan järjen ja sydämen välille.

Liput 15 €, sisältää museoiden pääsymaksun.
Esityksen kesto n. 30 minuuttia. Esityksen jälkeen on aikaa yleisökeskustelulle.
 

18.11. klo 15.00 Kurkistuksia tanssivaan Muumilaaksoon

Serlachius-museo Gösta

Tanssiteatteri MD:n esitys Kurkistuksia tanssivaan Muumilaaksoon on Tanssiva Muumilaakso -näyttämöteoksen puolen tunnin mittainen, vuorovaikutteinen pikkusisarteos, jossa kutsutaan myös yleisö mukaan tanssiin ja lauluun. Tanssiva Muumilaakso on Tove Janssonin Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia -teoksen pohjalta käsikirjoitettu tanssiteos, joka avaa Janssonin teoksista tuttuja näkymättömyyden, toiseuden ja erilaisuuden teemoja.

Liput: 5 € lapset ja aikuiset (ei sisällä pääsymaksua museoihin).

Kesto n. 30 min

Ravintola Göstassa alle 12-vuotiaat lapset ruokailevat puoleen hintaan koko päivän ajan.

 

18.11. klo 17.00 Puupää
Serlachius-museo Gösta

Puupää on yhden miehen musikaali, joka valmistui Kajaanin kaupunginteatterille kevättalvella 2003. Sen jälkeen Juha Hurme on kiertänyt näytelmällä ympäri maata yli 250 keikan verran. Vuonna 2009 Hurme julkaisi kiertueestaan romaanin Puupää, mutta se oli selvästi ennenaikaista; matka jatkuu.

Puupää kertoo Pekka ja Pätkä -elokuvista, iltamakulttuurista ja rillumareista, mutta sukeltaa myös viihteen kääntöpuolelle, josta löytyy sekalaista aineistoa ja traagisiakin aineksia. Esitys ei nostalgisoi, vaan kääntää katseen Puupää-prisman läpi meihin nykyeläjiin. Mille me oikein nauramme, kun me nauramme?

Tämä sinänsä hauska ja kepeä show on pienille lapsille täysin sopimatonta katsottavaa.

Liput 15 €, sisältää museoiden pääsymaksun.
Esitys kestää noin tunnin.

 

18.11. klo 19.00 Werner Bros. Trio

Ravintola Gösta

Skiffle-yhtye Werner Bros. Trio viihdyttää ravintola Göstassa. Werner Bros. Trio on alkuperäisen kolmimiehisen kokoonpanon toisinto. Kuten edeltäjänsä, se on tamperelainen ja senkin vahvuus on huumorilla maustettu taidokas ja iloinen musisointi, joka riemastuttaa kuulijoitaan ikään, sukupuoleen tai yhteiskunnalliseen asemaan katsomatta. Viihdyttävä skiffle on folkmusiikin alalaji, jossa käytetään pääosin itsetehtyjä soittimia.

Liput 10 € / hlö

Ravintola Gösta tarjoaa asiakkailleen illan aikana Sadonkorjuumenun neljä ruokalajia kolmen hinnalla.

 

19.11. klo 16.15 Hugo Simbergin siivet
Serlachius-museo Gösta

Kymmenen vuotta täyttävä Grus Grus Teatteri esittää vielä kerran kiitetyn ja rakastetun esikoisnäytelmänsä Hugo Simbergin siivet. Näyttelijä Ville Majamaan ja ohjaaja Ville Kurjen yhteistyönä syntynyt näytelmä taidemaalari Hugo Simbergistä kiersi kotimaassa ja ulkomailla vuodesta 2007 vuoteen 2013.

Hugo Simbergin siivet on teatterin keinoja villisti hyödyntävä yhden miehen näytelmä, jossa heräävät henkiin sata vuotta sitten elänyt taiteilija ja hänen edelleen monia koskettavat maalauksensa. Tapahtumien keskiössä ovat aikoinaan kovia kiistoja aiheuttaneet Tampereen Tuomiokirkon maalaukset.


Liput 15 €, sisältää museoiden pääsymaksun.

Esityksen kesto on noin 1 tunti, 10 minuuttia.

Ravintola Gösta tarjoaa sunnuntaina asiakkailleen Sadonkorjuumenun neljä ruokalajia kolmen hinnalla.

 

Liput:

Serlachius-museoissa esitettävien kolmen aikuisten esityksen (Niin kauas kuin omat siivet kantaa, Hugo Simbergin siivet ja Puupää) yhteishinta 35 €.

Lippujen ennakkovaraukset 31.10. mennessä p. 040 166 3480 tai sales@serlachius.fi. Liput laskutetaan ennakkoon.

Tampereen Teatterikesän ja Serlachius-museoiden kanssa yhteistyössä tapahtuman toteuttavat ravintola Gösta, Mäntän Klubi ja Mänttä-Vilppulan kaupunki. 
Tapahtuman päätukija on Majaoja-säätiö.

 

Serlachius-bussi liikennöi Mänttä-Vilppulan ja Tampereen välillä aina museon aukiolopäivinä: talviaikaan 1.9.–31.5. tiistaista sunnuntaihin ja kesäaikaan 1.6.–31.8. joka päivä.

KATSO TARKEMMAT AIKATAULUT TÄÄLTÄ!