Serlachius museot

Käykää rohkeasti
pidemmälle

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Serlachius-museot ovat avoinna talviaikaan 1.9.–31.5. ti-su klo 11–18.

Sulje

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Avoinna:
talviaikaan 1.9.–31.5. ti-su klo 11–18
kesäaikaan 1.6.–31.8. joka päivä klo 10–18


Käykää rohkeasti
pidemmälle

Mänttä Food Festival

Taidekaupunki Mänttä-Vilppulassa järjestettävä ruokatapahtuma Mänttä Food Festival tunnelmoi ja ihastuttaa klassikoilla ja palvelulla Serlachius-museoissa ja ravintola Göstassa 30.–31. elokuuta 2019.

  • Henry-Tikkanen-kopio-.jpg
  • vaalea-taulu-ruoka-1.jpg
  • mansikat-pieni.jpeg
123

RAKKAITA KLASSIKOITA JA PUHUTTELEVAA PALVELUA

Taidekaupunki Mänttä-Vilppulassa järjestettävä Mänttä Food Festival tunnelmoi ja ihastuttaa klassikoilla ja palvelulla elokuussa 2019. Tapahtumaa isännöi Serlachius-museot ja huippukokki, ravintoloitsija Henry Tikkanen kokkitiimeineen.

Tapahtuma tarjoaa kaksi uniikkia iltaa: illalliset perjantaina ja lauantaina taidemuseo Göstassa. Lauantaina päivällä tapahtuma laajenee paikallisten yrittäjien makupoluksi, jossa voi maistella paikallisia herkkuja sekä fiilistellä Mäntän ihastuttavaa taide- ja luontotarjontaa.

Mänttä Food Festival on kohtaamisten sarja, joka on suunniteltu herkuttelun ystäville. Tapahtumaa inspiroi uusi upea näyttely Kartanon klassikot, joka esittelee Serlachiuksen taidesäätiön rakkaimmat taideaarteet. Serlachius-museoiden erikoislaatuinen kokonaisuus tarjoaa ikimuistoiset puitteet tapahtumalle. Siellä yhdistyvät moderni ja klassinen taide, arkkitehtuuri, järvi, metsät ja eritoten ennakkoluuloton rohkeus – Serlachiuksen perintö luoda metsän keskelle jotain todella uniikkia, mieleenpainuvaa ja unohtumatonta. Tapahtuma tarjoaa maistuvan ja kokemuksellisen sillan menneisyyden ja nykyajan välille – uteliaasti, yllättävästi, palvelemalla ja ehdottoman korkealaatuisesti. 

Uusia elämyksiä klassikkoruoista

Ravintoloitsija Henry Tikkanen ja Göstan tiimi saavat luokseen sympaattisia huippukokkeja kattilat, pannut ja esiliinat takaluukuissaan. Yhdessä he tekevät taikoja. Illallisten menu sisältää gastronomian ja kotimaisia klassikoita, ja heidän käsissään moni tuttu klassikkoruoka muuntuu uudeksi elämykseksi. Luvassa on savua, tulta, jäätä, tunnetta, taituruutta ja ennakkoluulotonta rakkautta korkealaatuisiin raaka-aineisiin.

Illallisilla Heikki Liekola uudistaa suomalaisen kalapöytäklassikon. Sasu Laukkonen loihtii version tunnetusta äyriäisklassikosta. Henri Alén taituroi nykyaikaisen tulkinnan yhdestä ruokaperinteemme klassikosta. Savustamisen hallitseva kalastaja Klaus Berglund uudistaa yhdessä kokkien kanssa savukalaklassikon.

Kai Kallio saa inspiroivan raaka-aineen mänttäläiseltä fasaanitilalta ja valmistaa siitä klassisen ruokalajin Joenniemen tyyliin. Henry Tikkasen vastuulla on ruotsalainen klassikko vasikkaa Oscar. Kondiittori Toni Rantala taituroi illan huipennukseksi makeita jälkiruokia uudistaen niitä rohkeasti.

”Varaudu villiin. Lupaamme sitä. Varaudu tuttuun klassikkoon. Lupaamme sitäkin. Varaudu puhumaan paljon ja inspiroitumaan ruoasta. Senkin lupaamme”, Mänttä Food Festivalin tekijät lupaavat.

Palvelua suurella sydämellä

Mänttä Food Festival korostaa tänä vuonna erityisesti palvelua nostamalla sen ennennäkemättömään rooliin. Tämä toteutetaan kutsumalla palvelualan intohimoiset ammattilaiset vierailevien huippukokkien rinnalle. Näin heille tarjoutuu yhdessä mahdollisuus hemmotella vieraitaan unelmatiiminä ja synnyttää kahden taianomaisen illan aikana unohtumattomia muistoja.

Pitelemätön sommelieri ja hovimestari Samuil Angelov juontaa ja nuotittaa tapahtuman. Seurakseen hän saa tiimin, joka kiillottaa laakerikengät, taittaa servietit, pakkaa viinikarahvit ja karauttaa Mänttään hemmottelemaan vieraitaan.

Mänttä Food Festival tarjoaa tilaisuuden maalata yhdessä taulun, jonka nimi on Samettinen elokuun ilta Mäntässä. Illan värit, sävyt ja tunnelman luovat yhdessä niin tekijät kuin vieraatkin. Ilta on täynnä makuja, naurua, puheensorinaa ja kuplia oman hovimestarin seisoessa vierellä valmiina palvelemaan.

”Vetäydytään yhdessä metsään, järven rannalle. Lupaamme olla läsnä niin että et toivottavasti ikinä unohda. Varaudu rohkeaan. Sen lupaamme. Varaudu yllättymään. Senkin lupaamme. Luodaan muistoja kahdeksi samettiseksi elokuun illaksi rakkaiden klassikoiden äärellä. Luodaan uusi klassikko nimeltä Mänttä Food Festival”, tekijät lupaavat.

”Tervetuloa uusi tai tuttu ystävämme. Nautiskele ja inspiroidu taiteesta, ihastele arkkitehtuuria, maistele paikallisia makuja Mäntän yrittäjien makupolulla, hae tunnelmaa illaksi taidemuseo Göstan puistosta ja järven lumoavasta maisemasta. Kuuntele hiljaisuutta ja anna metsän puhua sinulle.

Aja autolla, tule junalla, yövy, ota ystävät, asiakkaat tai tiimisi mukaan. Kokousta, piipahda ja viihdy kanssamme vaikka koko viikonvaihde. Tule perjantaina tai  lauantaina vieraaksemme Göstaan illalliselle. Laitetaan parasta päälle ja tanssikengät jalkaan, kiillotetaan hopeat, kukitetaan pöydät, sytytetään ulkotulet, keitellään riistaliemet ja suoristetaan essut.

Aloitetaan ilta näyttelyyn tutustumalla. Seurustellaan sen jälkeen Kivijärvi-salissa ja jatketaan notkuvien pöytien äärellä. Tanssitaan illan päätteeksi elokuun samettisessa syleilyssä ikivihreiden tahdeissa. Sen sinulle lupaamme, yhdessä, unelmatiiminä ja rakkaudesta sinun palvelemiseesi.”

ILLALLISEN MENUSTA VASTAAVAT

Heikki Liekola
Vuoden kokki vuosimallia 2014. Ihanalla punaposkisella Heikillä on viidentoista vuoden kokemus Michelin-tähtiravintoloista Suomesta ja maailmalta. Nykyään hän toimii yrittäjänä, ja hänen herkkujansa voi nauttia mm. kekseliäillä Farm to Table -illallisilla.

Henri Alén
Henri on yksi maamme tunnetuimmista huippukokeista. Henri pyörittää yhdessä Tommi Tuomisen kanssa Ravintola Ultimaa, jonka kiehtovan kansainvälinen makumaailma versoo suomalaisista juurista, paikan päällä kasvatettavista ja sesongin mukaisista raaka-aineista. Hän toimii myös ravintoloitsijana Muru, Pastis ja Sue Ellen ravintoloissa. Kestävä kehitys, ennakkoluuloton rohkeus ja perinteet ovat Henrille herkullisessa ja aina yllättävässäkin lopputuloksessa tärkeitä asioita.

Kai Kallio
Kaitsu on tunnetun porvoolaisen ravintolan Bistro Sinnen ravintoloitsija ja keittiömestari. Kaitsulla on vahva kokemus alallamme. Hän toimi pelkästään legendaarisen Savoyn keittiöpäällikkönä liki vuosikymmenen. Hän on rauhallinen älykkökokki, joka luo uskomattomia makuja ja rakenteita lautasellesi.

Toni Rantala
Toni on jälkiruokien ja leivonnan – koko makean maailman huippumestari. Hänellä on oma leipomo-konditoria Ph7. Vetäydymme illan lopuksi Tonin makeaan metsään. Metsä on rakennettu sokerista, suklaasta, marjoista ja juustoistakin. Saat itse valita, minkä makuinen metsä sinua viekoittelee.

Sasu Laukkonen
Sasu on Michelin-tähdellä palkitun ravintola Oran keittiömestari ja ravintoloitsija, kansainvälisestikin hyvin tunnettu huippukokki. Taitava ja sympaattinen Sasu tunnetaan paikallisen, puhtaan ja luomun puolestapuhuja.

Klaus Berglund
Intohimoinen kalamies Klasu hallitsee kalastamisen, kalan käsittelyn ja valmistamisen. Klasu on varsinainen savustamisen velho. Varaudu savuun ja kalastajaan, jolla on isoja vonkaleita salaisessa pöntössään.

Henry Tikkanen
Henry on Göstan ravintoloitsija, huippukokki ja illan isäntä. Hän on Vuoden kokki mallia 2001 ja Suomen kandidaatti Bocuse d´Or -kilpailuissa 2003. Henkka on työskennellyt monessakin huippuravintolassa. Rauhallinen Henkka omaa hyvin raikkaan, elegantin makumaailman. Hän on ollut vahvasti mukana kokkikilpailumaailmassa aina valmiina kipparoimaan, tuomaroimaan ja auttamaan. Hänelle pääasia on raaka-aineen selkeys. Yksinkertaisuus voi olla vahvuus, kyky uudistaa klassikoita

PALVELUSTA VASTAAVAT

Samuil Angelov
Intohimoinen ja vauhdikas Suomen Sommelierien puheenjohtaja ja ravintoloitsija. Hän on kilpaillut menestyksekkäästi viinimestarikilpailuissa Suomessa ja maailmalla. Pro-palkittu. Palvellut uransa aikana Savoyssa, Fishmarketissa, Kämpissä ja nyt hemmottelee vieraitaan sympaattisuudestaan kuuluisissa Murussa, Pastiksessa, Ultimassa ja Sue Ellenissä ravintoloitsijana. Aloitti uransa Michelin-tähditetyllä G. W. Sundmanssilla löytäen palavan intohimonsa viineihin. Siellä missä on Samuil, siellä tapahtuu, taatusti.

Hannu Sailo
Kokenut intohimoinen palvelija, jolla on kokemusta mm. Savoysta ja Palacesta. Hän on palvelun perfektionisti, joka vaatii kaikilta ympärillään sataprosenttisen sitoutumisen vieraiden palvelemiseen. Hän tähtitekijä, jonka jokainen haluaisi tiimiinsä. Hannun kanssa kaikki onnistuu, aina. Tiimi muodostuu usein sen vahvimmasta lenkistä, joka omalla esimerkillään inspiroi muita.

Antti Uusitalo
Ravintoloitsija eritoten palvelullaan ihastuttavasta nuoresta, jo klassikkoaseman ansainneesta Vinkkeli-ravintolasta. Kokenut viinitarjoilija sommelier Antti on palvellut mm. Michelin-tähditetyllä G. W. Sundmansilla ja Savoyssa. Hänet on palkittu Vuoden hovimestarina ja Pro-palkinnolla. Antin tunnusmerkkinä on kaikkialla raikuva iloinen nauru.

Maija Ijäs
Vauhdikas, hurmaava Maija on pitänyt huolta asiakkaista mm. Meccassa, Ateljee Finnessä, Kämpissä, Finnjävelissä ja toimii nyt Antto Melasniemen ravintoloiden operatiivisena johtajana. Pro-palkittua Maijaa harva unohtaa. Hänellä on aina parhaat vitsit takataskussa. Hänen on tiedetty lämmittävän asiakkaiden märät kengät mikroaaltouunissa. Huikea ihmisten johtaja, innostaja. Asiakkaat rakastavat Maijaa.

Jussi Laakso
Legendaarinen Herra Laakso on monien esikuva, klassinen hovimestari, joka tunnetaan palvelun superosaajana. Hänet on palkittu kaksi kertaa Vuoden hovimestarina ja Pro-palkinnolla. Hän on kehittänyt idean ja palvellut Suomen ensimmäisessä lähiruokaravintolassa Nokassa ja lukuisissa muissa ravintoloissa johtotehtävissä. Nyt hän lumoaa vieraitaan Wanhan Sataman ravintoloissa yrittäjänä – aina pilke silmäkulmassa ja parhaat tarinat takataskussa.

Antero Niemiaho
Antero eli Mussukka on nimensä mukaisesti vastustamaton nuori herrasmies ja lahjakkuus, joka lumoaa vieraitaan Ravintola Murussa. Anteron tyyli ja elegantti tarjoilutapa sekä huomioiva tapa ottaa vieraat vastaan ovat kuin suoraan Kensingtonin-palatsista. Jokainen vieras kokee olevansa kuningas ja kuningatar. Hän on tulevaisuuden tekijä, josta kuulemme vielä paljon. Hän on hyvin kiinnostunut myös viineistä.

Terhi Oksanen-Alén
Viehkeä Terhi on lähes synonyymi Ravintola Savoylle. Terhi on kehittänyt klassikon palvelua ja vaalinut sen perinteitä nostaen ravintolan palvelun uudelle tasolle. Hän on intohimoinen viini- ja teeosaaja. Pro-palkitulle Terhille palvelu on lähimpänä sydäntä. Hän opettaa tulevaisuuden tähtiä Haaga-Heliassa tartuttaen palvelun intohimoa tuleviin huippuihin.

Krista Mänttäri
Asiakkaidensa tunnistama lämmin ja huolehtiva Krista on totaalisesti viineihin hurahtanut sommelier. Hänet tunnetaan ravintola Sasson alkuvuosien hengettärenä. Sittemmin hän on vienyt palveluosaamisen poltetta Forssaan ravintoloitsijana Köökissä ja Vispilässä. Hän myös huolehtii uudesta ravintola Sikke’s:istä. Krista tunnetaan alansa sitoutuneimpana esimiehenä, jota hänen tiiminsä rakastaa.

Chris Angelov
Samuilin pikkuveli on lumoava palvelija, joka vaikuttaa Ravintola Savoyssa ja on jo alansa parhaimpia tarjoilijoita. Vuoden tarjoilija -kilpailun finalisti kehittää omaa viiniosaamistaan kilpailemalla. Nuorella miehellä on iso rakkaus alaan ja palveluun. Hän on tulevaisuuden tähti, jolta on lupa odottaa paljon.

Ursula Zitting
Mamsu on intohimoinen palvelun kehittäjä ja konsultti, joka koordinoi Mänttä Food Festivalin illan palvelua, käsikirjoitusta ja tunnelmaa. Mamsu (tai Duracell) on palvellut lukuisissa ravintoloissa: Njk:lla, G. W Sundmanssilla, Savoyssa ja Kämpissä useampaan otteeseen eri rooleissa. Hän on toiminut myös yrittäjänä Villa Störsvikissä ja järjestänyt tapahtumia Suomessa ja maailmalla. Mamsulla on aina takakontissa tuoreita kukkia ja miljoona tuikkua sekä tyynyt etupenkillä, jotta saat istua pehmeästi.

Hinnat
Ohjelmalliset illalliset 310 €
Illallispaketit kuljetuksin Tampereelta ja Jyväskylästä 360 €
Opastettu makupolku Mänttä-Vilppulassa 30 €

Varaukset: myynti@serlachius.fi, p. 040 166 3480.