Serlachius museot

Käykää rohkeasti
pidemmälle

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Serlachius-museot ovat avoinna kesällä 1.6.–31.8. joka päivä 10–18, talviaikaan 1.9.–31.5. ti–su 11–18.

Sulje

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Avoinna:
talviaikaan 1.9.–31.5. ti-su klo 11–18
kesäaikaan 1.6.–31.8. joka päivä klo 10–18


Käykää rohkeasti
pidemmälle

Mänttä Food Festival

Taidekaupunki Mänttä-Vilppulassa järjestettävä ruokatapahtuma Mänttä Food Festival tunnelmoi ja ihastuttaa klassikoilla ja palvelulla Serlachius-museoissa ja ravintola Göstassa 30.–31. elokuuta 2019.

  • MFF-logokuvilla_1.jpg
1

RAKKAITA KLASSIKOITA JA PUHUTTELEVAA PALVELUA

Taidekaupunki Mänttä-Vilppulassa järjestettävä Mänttä Food Festival tunnelmoi ja ihastuttaa klassikoilla ja palvelulla elokuussa 2019. Tapahtumaa isännöi Serlachius-museot ja huippukokki, ravintoloitsija Henry Tikkanen kokkitiimeineen.

Mänttä Food Festival on kohtaamisten sarja, joka on suunniteltu herkuttelun ystäville. Tapahtuma tarjoaa kaksi uniikkia iltaa: illalliset perjantaina ja lauantaina taidemuseo Göstassa. Tapahtumaa inspiroi uusi upea näyttely Kartanon klassikot, joka esittelee Serlachiuksen taidesäätiön rakkaimmat taideaarteet. Serlachius-museoiden erikoislaatuinen kokonaisuus tarjoaa ikimuistoiset puitteet tapahtumalle. Siellä yhdistyvät moderni ja klassinen taide, arkkitehtuuri, järvi, metsät ja eritoten ennakkoluuloton rohkeus – Serlachiuksen perintö luoda metsän keskelle jotain todella uniikkia, mieleenpainuvaa ja unohtumatonta.

Ravintoloitsija Henry Tikkanen ja Göstan tiimi saavat luokseen sympaattisia huippukokkeja kattilat, pannut ja esiliinat takaluukuissaan. Yhdessä he tekevät taikoja. Illallisten menu sisältää gastronomian ja kotimaisia klassikoita, ja heidän käsissään moni tuttu klassikkoruoka muuntuu uudeksi elämykseksi. Luvassa on savua, tulta, jäätä, tunnetta, taituruutta ja ennakkoluulotonta rakkautta korkealaatuisiin raaka-aineisiin.

Makupolku

Lauantaina päivällä 31.8. tapahtuma laajenee paikallisten yrittäjien makupoluksi, jolla voi maistella paikallisia herkkuja sekä fiilistellä Mäntän taide- ja luontotarjontaa. Viiden euron arvoisia maistelupaloja tarjotaan klo 12–15 seuraavissa kohteissa:

ArtHotel Honkahovi (Johtokunnantie 11, Mänttä): talon perinteiset hauki- ja fasaanimurekkeet pieninä maisteluannoksina sekä klassikko Håkanin pusu ja kahvi
Café Alex (Kauppakatu 23, Mänttä): Leporannan luomutilan Angus-paahtopaistisalaatti
Gustaf-museon kahvila (R. Erik Serlachiuksen katu 2, Mänttä)
Viinitupa Vuorenmaja (Vuorenmajantie 70, Mänttä): Vuorenmajan tapas-maistelulautanen lasillisella viiniä tai ilman.

Makupolun voi kiertää omatoimisesti tai opastetusti. Oppaan johdolla neljä kohdetta kierretään kiehtovien Mänttä-tarinoiden ja makujen siivittämänä. Opastettu kierros lähtee liikkeelle ArtHotel Honkahovin edestä klo 12.30. Ensimmäiset kohteet kierretään kävellen. Vuorenmajalle ja takaisin on bussikuljetus. Hinta 30 €/hlö.

AAMIAISET JA LOUNAAT

Autereen tupa
pe-la 30.–31.8. klo 11–16.30
Puutarhalounas, herkkuja grillistä ja savu-uunista
Salaatti- ja keittolounas 12,50 €/hlö
Salaatti, keitto, lämmin ruoka sekä jälkiruoka 29 €/hlö

Honkahovi
la 31.8. klo 12–15
Klassikkolounas Honkahovin ja Mäntän Klubin perinteitä kunnioittaen 19,50 €/hlö
Perinteinen kylmä alkupalapöytä, keitto, kaksi lämmintä ruokaa, jälkiruokabuffet sekä kahvi tai tee
Bistro-lista pe-la 30.–31.8. klo 17–20.30
Varaukset: 03-474 5900 tai honkahovi@klubin.fi

Café Alex
la-su 31.8.–1.9. klo 8–11
Lähiruoka-aamiainen 14,90 €/hlö
Lähialueen tuottajien valikoiduista raaka-aineista valmistettuja suolaisia ja makeita herkkuja
Varaukset: 050 472 1212 tai info@hotellialexander.fi

Kahvila Wilhelmiina
la 31.8. klo 12 (etukäteen varaten)
Lähiruokalounas paikallisten tuottajien valikoiduista raaka-aineista 19,90 €/hlö
Alkuruoka: kylmäsavustettua kirjolohta, höyrytettyä perunoita ja tilliä, isoäidin salaattia, tomaatti-sipulisalaattia, metsäsienisalaattia
Pääruoka: perunamuusia, karjalanpaistia Leporannan luomutilalta, puolukkasurvosta, vanhanajan etikkakurkkuja
Jälkiruoka: Britakakkua ja kahvia
Varaukset: 050 472 1212 tai info@hotellialexander.fi

Rapukartano
la-su 30.–31.8. klo 11–13
Ravunsyönnin opastus etukäteen varaten.
Varaukset: 044 5929429 tai info@rapukartano.fi

Viinitupa Vuorenmaja
pe-su 30.8.–1.9. (etukäteen varaten)
Euroopan klassikot -menu 35 € /hlö
Rucola-tomaatti-parmesaanisalaatti
Hirvenpaistikääryleet punaviinikastikkeessa, sätzleä ja omaista punakaalia
Calvados-omenat ja kanelivaahto
Kolmen viinin (à 8 cl) maistelupaketti menun oheen 15 €.
Varaukset: 03-4747 457 tai info@vuorenmaja.fi
 

Palvelua suurella sydämellä

Mänttä Food Festival korostaa tänä vuonna erityisesti palvelua nostamalla sen ennennäkemättömään rooliin. Tämä toteutetaan kutsumalla palvelualan intohimoiset ammattilaiset vierailevien huippukokkien rinnalle. Näin heille tarjoutuu yhdessä mahdollisuus hemmotella vieraitaan unelmatiiminä ja synnyttää kahden taianomaisen illan aikana unohtumattomia muistoja.

”Vetäydytään yhdessä metsään, järven rannalle. Lupaamme olla läsnä niin että et toivottavasti ikinä unohda. Varaudu rohkeaan. Sen lupaamme. Varaudu yllättymään. Senkin lupaamme. Luodaan muistoja kahdeksi samettiseksi elokuun illaksi rakkaiden klassikoiden äärellä. Luodaan uusi klassikko nimeltä Mänttä Food Festival”, tekijät lupaavat.

Nauti Serlachiusten maisemissa

”Tervetuloa uusi tai tuttu ystävämme. Nautiskele ja inspiroidu taiteesta, ihastele arkkitehtuuria, maistele paikallisia makuja Mäntän yrittäjien makupolulla, hae tunnelmaa illaksi taidemuseo Göstan puistosta ja järven lumoavasta maisemasta. Kuuntele hiljaisuutta ja anna metsän puhua sinulle.

Aja autolla, tule junalla, yövy, ota ystävät, asiakkaat tai tiimisi mukaan. Kokousta, piipahda ja viihdy kanssamme vaikka koko viikonvaihde. Tule perjantaina tai lauantaina vieraaksemme Göstaan illalliselle. Laitetaan parasta päälle ja tanssikengät jalkaan, kiillotetaan hopeat, kukitetaan pöydät, sytytetään ulkotulet, keitellään riistaliemet ja suoristetaan essut.

Aloitamme illan tutustumalla näyttelyyn. Sen jälkeen seurustelemme Kivijärvi-salissa ja nautimme viihdyttävästä musiikista. Illallistapahtuman musiikista vastaa Tessa Virta Trio, joka esittää kotimaisia ja ulkomaisia tyylikkäitä sävelmiä vuosikymmenien varrelta.

Siirrymme illalliselle notkuvien pöytien äärelle ja nautimme seitsemän ruokalajin illallisen. Illan päätteeksi tanssimme elokuun samettisessa syleilyssä ikivihreiden tahdeissa. Lupaamme sen sinulle yhdessä, unelmatiiminä ja rakkaudesta sinun palvelemiseesi.”

Hinnat
Ohjelmalliset illalliset 310 €
Illallispaketit kuljetuksin Tampereelta ja Jyväskylästä 360 €
Opastettu makupolku Mänttä-Vilppulassa 30 €

Varaukset: myynti@serlachius.fi, p. 040 166 3480.