Serlachius museot

Käykää rohkeasti
pidemmälle

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Serlachius-museot ovat avoinna talviaikaan 1.9.–31.5. ti-su klo 11–18.

Sulje

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Avoinna:
talviaikaan 1.9.–31.5. ti-su klo 11–18
kesäaikaan 1.6.–31.8. joka päivä klo 10–18


Käykää rohkeasti
pidemmälle

Mänttä Food Festival

Taidekaupunki Mänttä-Vilppulassa järjestettävä ruokatapahtuma Mänttä Food Festival tunnelmoi ja ihastuttaa klassikoilla ja palvelulla Serlachius-museoissa ja ravintola Göstassa 30.–31. elokuuta 2019.

  • MFF-logokuvilla_1.jpg
1

RAKKAITA KLASSIKOITA JA PUHUTTELEVAA PALVELUA

Taidekaupunki Mänttä-Vilppulassa järjestettävä Mänttä Food Festival tunnelmoi ja ihastuttaa klassikoilla ja palvelulla elokuussa 2019. Tapahtumaa isännöi Serlachius-museot ja huippukokki, ravintoloitsija Henry Tikkanen kokkitiimeineen.

Tapahtuma tarjoaa kaksi uniikkia iltaa: illalliset perjantaina ja lauantaina taidemuseo Göstassa. Lauantaina päivällä tapahtuma laajenee paikallisten yrittäjien makupoluksi, jossa voi maistella paikallisia herkkuja sekä fiilistellä Mäntän ihastuttavaa taide- ja luontotarjontaa.

Mänttä Food Festival on kohtaamisten sarja, joka on suunniteltu herkuttelun ystäville. Tapahtumaa inspiroi uusi upea näyttely Kartanon klassikot, joka esittelee Serlachiuksen taidesäätiön rakkaimmat taideaarteet. Serlachius-museoiden erikoislaatuinen kokonaisuus tarjoaa ikimuistoiset puitteet tapahtumalle. Siellä yhdistyvät moderni ja klassinen taide, arkkitehtuuri, järvi, metsät ja eritoten ennakkoluuloton rohkeus – Serlachiuksen perintö luoda metsän keskelle jotain todella uniikkia, mieleenpainuvaa ja unohtumatonta. Tapahtuma tarjoaa maistuvan ja kokemuksellisen sillan menneisyyden ja nykyajan välille – uteliaasti, yllättävästi, palvelemalla ja ehdottoman korkealaatuisesti.

Ravintoloitsija Henry Tikkanen ja Göstan tiimi saavat luokseen sympaattisia huippukokkeja kattilat, pannut ja esiliinat takaluukuissaan. Yhdessä he tekevät taikoja. Illallisten menu sisältää gastronomian ja kotimaisia klassikoita, ja heidän käsissään moni tuttu klassikkoruoka muuntuu uudeksi elämykseksi. Luvassa on savua, tulta, jäätä, tunnetta, taituruutta ja ennakkoluulotonta rakkautta korkealaatuisiin raaka-aineisiin.

Palvelua suurella sydämellä

Mänttä Food Festival korostaa tänä vuonna erityisesti palvelua nostamalla sen ennennäkemättömään rooliin. Tämä toteutetaan kutsumalla palvelualan intohimoiset ammattilaiset vierailevien huippukokkien rinnalle. Näin heille tarjoutuu yhdessä mahdollisuus hemmotella vieraitaan unelmatiiminä ja synnyttää kahden taianomaisen illan aikana unohtumattomia muistoja.

”Vetäydytään yhdessä metsään, järven rannalle. Lupaamme olla läsnä niin että et toivottavasti ikinä unohda. Varaudu rohkeaan. Sen lupaamme. Varaudu yllättymään. Senkin lupaamme. Luodaan muistoja kahdeksi samettiseksi elokuun illaksi rakkaiden klassikoiden äärellä. Luodaan uusi klassikko nimeltä Mänttä Food Festival”, tekijät lupaavat.

Nauti Serlachiusten maisemissa

”Tervetuloa uusi tai tuttu ystävämme. Nautiskele ja inspiroidu taiteesta, ihastele arkkitehtuuria, maistele paikallisia makuja Mäntän yrittäjien makupolulla, hae tunnelmaa illaksi taidemuseo Göstan puistosta ja järven lumoavasta maisemasta. Kuuntele hiljaisuutta ja anna metsän puhua sinulle.

Aja autolla, tule junalla, yövy, ota ystävät, asiakkaat tai tiimisi mukaan. Kokousta, piipahda ja viihdy kanssamme vaikka koko viikonvaihde. Tule perjantaina tai lauantaina vieraaksemme Göstaan illalliselle. Laitetaan parasta päälle ja tanssikengät jalkaan, kiillotetaan hopeat, kukitetaan pöydät, sytytetään ulkotulet, keitellään riistaliemet ja suoristetaan essut.

Aloitamme illan tutustumalla näyttelyyn. Sen jälkeen seurustelemme Kivijärvi-salissa ja nautimme viihdyttävästä musiikista. Illallistapahtuman musiikista vastaa Tessa Virta Trio, joka esittää kotimaisia ja ulkomaisia tyylikkäitä sävelmiä vuosikymmenien varrelta.

Siirrymme illalliselle notkuvien pöytien äärelle ja nautimme seitsemän ruokalajin illallisen. Illan päätteeksi tanssimme elokuun samettisessa syleilyssä ikivihreiden tahdeissa. Lupaamme sen sinulle yhdessä, unelmatiiminä ja rakkaudesta sinun palvelemiseesi.”

Hinnat
Ohjelmalliset illalliset 310 €
Illallispaketit kuljetuksin Tampereelta ja Jyväskylästä 360 €
Opastettu makupolku Mänttä-Vilppulassa 30 €

Varaukset: myynti@serlachius.fi, p. 040 166 3480.