Serlachius museot

Käykää rohkeasti
pidemmälle

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Serlachius-museot ovat avoinna kesällä 1.6.–31.8. joka päivä 10–18, talviaikaan 1.9.–31.5. ti–su 11–18.

Sulje

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Avoinna:
talviaikaan 1.9.–31.5. ti-su klo 11–18
kesäaikaan 1.6.–31.8. joka päivä klo 10–18


Käykää rohkeasti
pidemmälle

Lauantai 16. Marraskuuta 2019

Kati Outiselle ojennettiin vuoden 2019 Majaoja-palkinto Miniteatterikesän yhteydessä

Majaoja-säätiön palkinto ojennettiin näyttelijä Kati Outiselle Miniteatterikesä-tapahtuman yhteydessä lauantaina 16.11.2019 Serlachius-museo Göstassa. Majaoja-palkinto on suuruudeltaan 15 000 euroa.

Majaoja-säätiön perustelujen mukaan Kati Outinen on vuosikymmenien ajan osoittanut olevansa monipuolinen, muuntautuva, rooliinsa paneutuva näyttelijä. Roolien kaari on huikea aina nuorisoelokuvasta Täältä tullaan elämä! viime vuosien monologiin muistisairaasta ihmisestä Niin kauas kuin omat siivet kantaa.

Hänet tunnetaan muun muassa ajastaan taideyliopiston professorina, Aki Kaurismäen elokuvista ja parhaan naisnäyttelijän palkinnosta Cannesin elokuvajuhlilla. Outisen tunneskaala käy alistumisesta päättäväisyyteen. Uusi osaamisen osoitus on valinta Kajaanin runoviikon taiteelliseksi johtajaksi vuonna 2018.

– Majaoja-säätiö arvostaa avustuksia ja palkintoja myöntäessä tekijöiden itsenäistä ja rohkeaa otetta. Palkitsemme mielellään kulttuurin marginaaleja, johon Kati Outinen koko laajalla elämäntyöllään sopii, sanoo Majaoja-säätiön hallituksen puheenjohtaja Maija Ikonen.

– Harva näyttelijä osaa olla eleettömästi elävä tai säikäyttää ulostulollaan, molempiin Kati Outinen on rooleissaan pystynyt.

Outinen esitti Mänttä-Vilppulassa 16.11. monologin Minä maalaan teidät kaikki, joka kertoo taiteilija Helene Schjerfbeckin elämästä. Näytelmässä on mukana tanssija Annatuuli Saine.

– Taiteelliseen työskentelyyn saatavat apurahat ja palkinnot ovat erittäin tärkeitä ja jopa ainoita tapoja rahoittaa taidetta, vallankin minun kaltaiselleni vapaalla kentällä työskentelevälle taiteilijalle, jolla ei ole vakituisia tuloja esimerkiksi laitosteatterista, sanoo Kati Outinen.

Majaoja-säätiö on vuonna 2000 perustettu yksityinen säätiö, jonka tarkoituksena on tukea suomalaista kulttuurielämää sen kaikissa ilmenemismuodoissa. Vuosittainen Majaoja-palkinto on aikaisemmin jaettu kuvataiteilija Tuula Lehtiselle ja Ahaa-teatterille.

Miniteatterikesä Mäntässä on Tampereen Teatterikesän ja Serlachius-museoiden yhteistyössä järjestämä teatteritapahtuma. Se järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2017.


Kati Outinen Helene Schjerfbeckin roolissa monologissa Minä maalaan teidät kaikki. Kuva: Marko Mäkinen