Serlachius museot

Käykää rohkeasti
pidemmälle

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Serlachius-museot ovat avoinna kesäaikaan 1.6.–31.8. joka päivä klo 10–18.

Sulje

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Serlachius-museot avoinna:
kesäaikaan 1.6.–31.8. joka päivä klo 10–18
talviaikaan 1.9.–31.5. ti–su klo 11–18

Käykää rohkeasti
pidemmälle

Torstai 16. Helmikuuta 2017

Food & Art -tapahtuma tuo viisi Michelin-kokkia Serlachius-museoihin elokuussa

Ruokailu- ja taidefestivaali Food & Art tuo viisi Michelin-tason keittiömestaria maailman johtavien taidemuseoiden huippuravintoloista Serlachius-museoihin Mänttään 24.–27. elokuuta. Suomessa ei ikinä ole syöty illallista, jossa olisi tuikkinut näin monta Michelin-tähteä samanaikaisesti.

Tänä vuonna tapahtuman teemana ovat museoravintoloiden keittiömestarit maailmalla. Ravintola Göstassa kolmena iltana tarjoiltava Chef’s Menu -illallinen on viiden vierailevan keittiömestarin ja Suomen parhaiksi valittujen kokkien käsialaa.

– Halusimme tuoda Suomeen maailman parhaiden museoravintoloiden keittiömestarit. Kaikki pyytämämme henkilöt lähtivät mukaan, ja yllättäen meillä olikin viisi Michelin-tasoista kansainvälistä keittiömestaria loihtimassa illallista yhdessä Suomen parhaiden keittiömestareiden kanssa, kertoo Riikka Kannas Food Camp Finlandista.

Kaikki Mänttään saapuvat keittiömestarit vetävät tai ovat vetäneet Michelin-tasoisia ravintoloita maailmalla. Espanjalainen Josean Alija luotsaa Nerue-ravintolaansa Bilbaon Guggenheim-museossa. Keittiömestari Joris Bijdendijk johtaa Amsterdamin Rijksmuseumin RIJKS®-ravintolaa.

Ranskalaisen Michel Brasin Café Bras -ravintola toimii Soulages-museossa Rodezissa. Remo Capitaneo vetää Enrico Bartolini -ravintolaa Mudec-museossa Milanossa ja tv-ohjelma Strömsöstäkin tuttu Paul Svensson toimii tukholmalaisen Fotografiska-museon ravintolan keittiömestarina. Erityisesti ranskalainen Michel Bras on kaikkien huippukokkien arvostama. Hän on johtanut kolmen Michelin-tähden ravintolaa jo 1990-luvulta asti.

Suomalaisista keittiömestareista mukana Chef’s Menu -illallista ovat toteuttamassa ravintola Göstan keittiömestari ja vuoden kokki 2001 Henry Tikkanen sekä Suomen tämän hetkinen Bocuse d'Or -edustaja Eero Vottonen. Lisäksi mukaan on tarkoitus saada huhtikuussa valittava vuoden kokki.

Food & Artin ohjelmaan sisältyvät tänä vuonna Chef´s Menu -illalliset Serlachius-museo Göstassa, illallisten makumaailmaan johdattelevat Göstan lounaat, ravintola Olon pop-up Autereen tuvassa, Tsaarin ajan resepteillä toteutettu pitkä lounas modernilla twistillä Mäntän Klubilla, Afternoon tea Serlachius-museo Gustafissa, käsityöläismarkkinat Göstan pihapiirissä ja ranskalainen ruokatori museon Kivijärvi-salissa.

Festivaalin aikana syödään, juodaan sekä nautitaan taiteesta ja kauniista Suomen luonnosta. Mäntän Serlachius-museot ja niitä ympäröivä luonto ovatkin oleellinen osa festivaalikokemusta.

– Sekä suomalaiset että kansainväliset vieraamme ovat yllättyneet siitä, kuinka upea Serlachius-museoiden alue on. Useimmat heistä tulevat joka vuosi uudestaan, Riikka Kannas sanoo.