Serlachius museot

Käykää rohkeasti
pidemmälle

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Serlachius-museot ovat avoinna talviaikaan 1.9.–31.5. ti–su klo 11–18.

Sulje

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Serlachius-museot avoinna:
talviaikaan 1.9.–31.5. ti–su klo 11–18
kesäaikaan 1.6.–31.8. joka päivä klo 10–18

Käykää rohkeasti
pidemmälle

Torstai 25. Elokuuta 2016

Ravintola Göstalle ojennettiin Rôtisseur-kilpi

Ravintola Göstan edustajille ojennettiin torstaina 25.8. Suomen Paistinkääntäjien myöntämä Rôtisseur-kilpi. Serlachius-museo Göstassa samana päivänä alkanut Food & Art -tapahtuma sai näin poikkeuksellisen arvokkaan alun.

Kilven luovuttivat Chaîne des Rôtisseurs -järjestön Suomen valtavouti Ari Arvonen ja Tampereen vouti Mikko Reinikka. Rôtisseur-kilpi merkitsee ravintolan palvelun ja valikoiman poikkeuksellista erottumista alueen ja alan muista yrityksistä. Kilpi on järjestön korkein tunnustus ruoan ja palvelun laadusta. Laadun ja palvelun tulee pysyä samalla korkealla tasolla jatkuvasti.

Tuotevalikoiman tulee olla monipuolinen, ja oman erityisosaamisalueen tulee olla poikkeuksellisen vahva. Arvioinnissa kiinnistetään huomiota myös ravintolan ympäristöön, henkilökunnan osaamiseen ja moniin muihin yksityiskohtiin. Kilpikriteerit ovat julkisia, ja niiden täyttymistä valvotaan vuosittain yrityksen itsearvioinnilla sekä alueellisen voutineuvoston toimesta. Rôtisseur-kilpi on luovutettu tähän mennessä 72 ravintolalle Suomessa.

Ravintola Gösta toimii Serlachius-museo Göstan yhteydessä. Ravintoloitsija, Maître Rôtisseur, Henry Tikkanen keskittyy sesongin puhtaisiin makuihin ympäri vuoden. Apulaisravintolapäällikkö, Chef de Table, Anu Huhtala vastaa viineistä ja salihenkilökunnasta.

Henry Tikkasen mukaan ravintola on ylpeä saamastaan tunnustuksesta, ja lupaa kilvelle arvokkaan paikan ravintolasta. Hän haluaa tarjota asiakkaille aidon elämyksen, joka syntyy taiteesta, upeasta ympäristöstä ja hyvästä ruoasta. Hänen tavoitteenaan onkin tehdä Ravintola Göstasta Euroopan paras museoravintola.

Ravintoloitsija Mika Roito (vas.), Suomen valtavouti Ari Arvonen, Tampereen vouti Mikko Reinikka, Gösta Serlachiuksen taidesäätiön talousjohtaja Juha Roponen, Ravintola Göstan taustahahmoihin kuuluva Pasi Heinonen, ravintoloitsija Henry Tikkanen, Serlachius-museoiden kehittämispäällikkö Päivi Viherkoski, ravintolapäällikkö Anu Huhtala sekä ravintoloitsija Pekka Terävä kohottivat maljan Rôtisseur-kilven kunniaksi.